Manuell kaffekvarn för riktigt gott kaffe

Varför ska man mala kaffebönor för hand om man kan använda sig av en snabb elektrisk sak som på ett kick får rätt konsistens på bönorna? Det här är en viktig fråga för om du är ute efter en manuell kaffekvarn så bör du veta att det här faktiskt är ett bättre alternativ. Man måste inte vara en kaffetok för att märka skillnaden. Varför det blir så mycket bättre med en kaffekvarn som fungerar manuellt? Det finns de som säger att det beror på att man inte kommer att utsätta kaffet för hetta då man maler för hand. Hettan från de elektriska kvarnarna skulle kunna påverka smaken, men frågan är om det inte är en helt annan sak som gör att man får bättre kaffe då man maler för hand, kärlek, just det kärlek.Här får du tips om var du bör köpa manuella kaffekvarnar online.

manuella kaffekvarnar

Tänk dig en vacker kvarn som denna från Zassenhaus och se den framför dig i ditt kök. Visst blir tillredningen av kaffet bra mycket trevligare då man har en så fin sak ståendes på diskbänken eller kanske i fönsterkarmen. Känslan blir helt annorlunda med en vacker träram och blänkande detaljer. Man transporteras till en annan tid då kvalitet gick för kvantitet och det känns när man väl dricker sitt kaffe.

Med en manuell kaffekvarn så blir det gott!

Man kan tro att man kommer att behöva en avancerad kaffemaskin för att få det bästa kaffet och det finns de som har en vanlig kaffebryggare för vardagar och en finare variant då det kommer gäster. Man får precis samma effekt med en manuell kaffekvarn och då slipper man ett stort åbäke som man inte ens vet hur man ska hantera. Nu är det förstås så att det ena inte måste utesluta det andra, men om du håller på att förbättra din upplevelse av kaffe så är det en kvarn som är handdriven som du ska satsa på.

kaffekvarn manuell

Den manuella kaffekvarnen är överlägsen på att få loss de aromer och oljor som kommer att ge dig det bästa kaffet. När du har investerat i bättre kaffebönor så ska du inte förstöra dessa. Men tänk på att en bättre kvarn som de som kommer från märket Zassenhaus ger bättre justering så att du får kontroll över hur fint du maler bönorna.

Måste det vara så dyrt?

Nej, det måste inte vara så dyrt. Det finns även bra kaffekvarnar som är billigare. Hos CDON så kan du hitta en fin kaffekvarn som är manuell och som inte kostar skjortan. När man håller på att lära sig mer om gott kaffe så kan det vara klokt att börja försiktigt för att investera i lite dyrare maskiner och verktyg senare. Det gäller ju att intresset kvarstår så det är klart att det kan vara bra att börja med något som är lite billigare men som ändå ger en god funktion.

Tänk på att få rätt konsistens på kaffet som du mal för hand. Här är några tips för rätt kaffekonsisten för olika typer av kaffelagning:Dela Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone