15 fakta som du kan dra nytta av när du vill köpa kaffemaskin

Om du är på gång med en ny kaffebryggare så kan du börja med att läsa dessa 15 punkter om kaffemaskiner. Det kan rentav vara så att du inte behöver en ny kaffemaskin utan en butik som reparerar den som du har istället!

 1. Man skulle kunna tro att en dyrare kaffemaskin alltid är bättre än den som kostar mindre men så är det inte. Beroende på vilka finesser du kräver (som till exempel kaffebryggare med kvarn) så kan det mycket väl vara lågbudgetversionen som blir bäst för dig. På CDON så finner man god kvalitet till låga priser.
 2. Tillredning av kaffet kan påverka hur det smakar rent mental. Har man en cool Rocket maskin som man kan jobba som en äkta barrista med hemma i köket så är det klart att detta kan leda till större glädje då man väl serverar espresson.
 3. Om man väljer en kaffepress så kan det vara klokt med en plastversion om man ska ut och resa med den. Då är risken för att den går sönder mindre.
 4. Kaffet kan påverkas av saker som det material som den färdiga drycken förvaras i. En del vägrar att utsätta kaffet för metall och då får man verkligen betänka vilken kaffemaskin man ska välja så att det inte blir en behållare med metallinslag direkt mot drycken.modern kaffemaskin
 5. Om du ska dricka espresso och annat kaffe på restaurang så bör du veta att maskiner med kapslar som inte rengörs regelbundet kan vara fulla med farliga bakterier. Detta finns det till och med studier som bevisar.
 6. Hemmamaskiner ska man också rengöra regelbundet och inte bara med trasa! För att bli av med bakterier så behöver man använda medel, koka av och sedan låta torka ordentligt innan man använder igen. Det kan också vara klokt att köpa ny kaffebryggare med jämna mellanrum för hälsans skull.
 7. När man har en kaffemaskin med kvarn så kan man experimentera med bönor och det kan vara kul när man åker utomlands där det kanske finns sorter som man bara kan drömma om hemma. Dessutom så är det så att smaken blir annorlunda när man maler direkt innan bryggning.
 8. Turkiskt kaffe kan man inte göra med kaffemaskiner. Det ska blandas för hand för att få den rätta smaken och konsistensen.
 9. Med kaffemaskin kapslar för kapselmaskiner så blir det enklare att dosera rätt då man alltid vet hur många kapslar man ska ladda med.
 10. Det är rätt vanligt att man tror att en trasig kaffemaskin inte går att reparera men så är det inte. Tycker man mycket om bryggaren så ska man se på möjligheten att få den fixad hellre än att genast kasta och köpa ny.
 11. När kaffet får droppas fram sakta, som i en klassisk bryggare, så kan man få en bättre smak. Men man ska tänka på att det kan bli precis tvärtom om drycken sedan står för länge på värmeplattan. Bättre att brygga nytt igen!
 12. Det är rätt så stor skillnad mellan kaffemaskiner som är till för professionell användning och de som är till för hemmet. Det är också därför som man kan vilja lägga lite mer på en professionell maskin som kommer att klara fler bryggningar utan att slitas och som kan producera mer kaffe av hög kvalitet.
 13. Hur man maler kaffebönor påverkar smaken och därför så kan det vara av intresse att välja en kaffekvarn med olika lägen, eller kaffemaskin med kvarn, så att man kan experimentera sig fram.gammal kaffekvarn
 14. När man läser kaffemaskin bäst i test artiklar så är det ofta så att de är sponsrade av tillverkare. Man får alltså ta det hela med en nypa salt och använda dessa testartiklar för att få mer information om olika modeller och vad de kan prestera.
 15. Det är lite svårt att säga vilken som var den första kaffebryggaren men år 1884 så fick Angelo Moriondo i Turin, Italien, patent för en slags ångmaskin som kunde brygga kaffe snabbt.

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!