Kan man leva utan en kaffemaskin?

Det är många i världen som lever utan kaffebryggare och ännu fler som absolut inte har någon fancy kaffemaskin. Men för svenskar kan det verka som en omöjlighet. Att kliva upp på morgonen och inte slå på kaffet. Det låter ju absurt!

Det är när vi åker på semester som vi kan få möjlighet att testa livet utan denna maskin som finns som standard i de flesta svenska kök. Nu menar jag inte så mycket på hotell. Där kan man ju glida ner till restaurangen och sitta och skak på huvudet åt konstigt hotell-kaffe.

Det är när vi kör på Airbnb eller hyr ett litet hus för att uppleva landet på äkta vis som möjligheten att leva utan en kaffemaskin dyker upp. Särskilt om vi åker till ett land där det inte alls är självklart att kaffe ska göras med filter i en avancerad maskin.

I länder där folk blandar kaffet rätt i koppen är kaffebryggaren ingen självklarhet. Då kan det faktiskt vara så att den bostad du hyr bara har en vattenkokare. Du får blanda bäst du kan i din kopp. Kanske blir det en upplevelse som du gillar, kanske inte.

När du kommer hem igen får du fundera lite på hur viktig din kompis i köket är för dig. Om du inser att du faktiskt inte vill leva utan din fina kaffemaskin kan du ju känna dig extra glad över att inse detta. Livet blir så mycket härligare när vi börjar uppskatta allt det som vi annars tar för givet.

Du behöver inte ens åka bort för att inse detta. Testa en dag eller två utan din kaffemaskin och se om du kan leva utan den!

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!