Några tips för att får riktigt starkt kaffe

Gillar du starkt kaffe? Då kan du vara lite extra generös med kaffepulvret men det finns fler sätt att få till starkt kaffe. Har du bara en kaffebryggare kanske du ska börja fundera lite på en annan kaffemaskin som kan göra kaffet mycket starkare.

Det är till exempel fullt möjligt att satsa på en maskin som gör både espresso och cappuccino. Dessutom kan en bättre maskin göra starkare cappuccino om du vill ha det! Ju mer du är villig att lära dig justera och jobba med kaffemaskinen ju mer kan du göra åt kaffets smak.

Fast det är förstås också så att du måste tänka på kaffesorten för att det ska lyckas. Om du gör Ristretto kaffe bör du använda en särskilt koncentrerad kaffesort som därmed ger mycket starkare kaffe än andra varianter.

Perkolatorn är en bra maskin för starkt kaffe

Med en perkolator får du mycket starkare kaffe vilket beror på att vattnet tar sig genom kaffet flera gånger. Det ger mer smak. En del tycker dock att perkolatorkaffe är för mycket. Det gäller att använda rätt typ av kaffe för att det ska bli god smak!

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!