Hur mycket ska en kaffemaskin kosta?

Det går att betala några hundralappar för en enkel kaffebryggare eller satsa över 20 000 kronor på en kaffemaskin som är inbyggd i väggen. Hur mycket kaffemaskinen får kosta är egentligen upp till dig och din budget för det finns otroligt många fina val.

Tänk på vad du betalar för

Om det är så att du känner att du vill kunna göra lite mer med ditt hemmakaffe är en Moccamaster för tvåtusen kronor kanske inte ditt bästa val. När du vill kunna trycka på en knapp och få perfekt espresso bör du istället se på lite mer avancerade maskiner.

Inbyggd kaffekvarn kan kosta lite mer. Men här är det ju förstås viktigt att tänka till. Är du verkligen redo att sluta jobba med en manuell kaffekvarn som du älskar? Det finns fler funktioner som kan göra att kaffemaskinen kostar lite mer.

Ponera att den har inbyggd avkalkning. Det här är ju inte bara något som gör att du slipper komma ihåg att avkalka kaffebryggare med jämna mellanrum. Smaken på kaffet kommer inte försämras av att du har missat att göra rent.

Passa på när det blir rea

Glöm inte bort att även dyrare modeller kan säljas för lägre priser. På så vis kan du få en billig kaffemaskin som egentligen är en ganska dyr historia. Se till att du får nyhetsbrev från bra butiker med kaffebryggare. Då hänger du med när det blir dags för kampanjer som kan innebära att du bestämmer dig för att göra slag i saken och uppgradera kaffet därhemma till en helt ny nivå!

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!