Vem ordnar med kaffet till eventet?

I Sverige vill vi gärna tro att vi är bäst på att dricka kaffe i världen. Vi har en stark kaffetradition men slår ändå inte Finland där man i genomsnitt får i sig 3,5 koppar kaffe per dag. I Sverige ligger vi på 3,2 koppar per dag. Därmed är det givet att det måste finnas kaffe till eventet. Men vem ska ordna med det?

Företagsevent på företaget

När det ska hållas ett evenemang på företaget kan det tyckas vara enklast att använda den bästa kaffemaskinen som finns på plats. Den är ju ändå igång och folk vet hur den ska användas. Fast det att folk måste pyssla med kaffe och stå i kö till kaffemaskinen kan vara något som drar ner på kvalitén på evenemanget.

När ni ändå beställer företagscatering kommer det antagligen personal med. De kan ta hand om kaffemaskinen och se till att det finns kaffe redo när en hel grupp personer blir sugna. Ibland kan det till och med vara klokast att låta cateringfirman ordna med kaffet utan den lokala kaffemaskinens hjälp.

Utse en kaffegeneral

Det viktigaste är att det finns en kaffegeneral. Om den här punkten missas kan det bli väldigt trist. Folk som inte får kaffe under konferensen kan minst sagt surna till. De kanske till och med åker hem då blodtrycket är så lågt att allt känns omöjligt.

Det blir precis tvärtom då folk strömmar ut från möteslokaler och möts av den familjära kaffedoften. Bara doften kan göra att lusten väcks och då påverkas hela evenemanget på rätt sätt. Sedan är det förstås trevligt med äkta fika med lite tilltugg.

Det här är något som en cateringfirma kan ordna med bravur. De har förstås också en person som kan fungera som kaffegeneral och se till att kaffeserveringen kommer igång i tid. Kaffegeneralen kan också vara den som ser till att folk som vill ha mer kaffe vid andra tidpunkter lätt kommer åt en kopp.

Summering

Vem ordnar med kaffet? Om det ska vara ett event ska det vara kaffe och då gäller det att allting är redo i tid. Utse en kaffegeneral och fundera på att låta en cateringfirma ta hand om det hela för att det ska bli riktigt bra!

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!