Alla vill inte dricka kaffe

Det kan vara svårt att förstå, men alla vill faktiskt inte dricka kaffe. När du har gäster så finns det alltid någon som frågar om du inte har te istället för kaffe. Det spelar ingen roll hur du förklarar att kaffet kommer från en perkolator som ger utsökt smak. Personen i fråga vill ha te eller ingenting.

Men vad har du för te hemma? Om du köper ditt från en premium tebutik online så har du inte bara gott te. Då kan du berätta något intressant om teet som att det är ekologiskt. Kanske finns det fler som vill svika kaffet för en kopp ekologiskt lyxte.

Viktigt att tillreda te på rätt sätt

Det är ju verkligen bra om du hittar en bra butik med te som du kommer att vara stolt att bjuda på. Men glöm inte bort att te precis som kaffe ska tillredas på rätt sätt. Det finns till och med de som hävdar att man måste hälla på vattnet över teet på ett visst sätt för att få fram den bästa smaken.

När du köper ett te så ska du ta reda på:

  • Hur mycket behöver du för en kopp eller kanna?
  • Hur länge ska tebladen dra i vattnet?
  • Hur ska du lägga i tebladen i vattnet, med filter av tyg eller kanske av metall?
  • Ska detta te blandas med socker och mjölk eller helst drickas som det är?

Det här är viktiga frågor som du bör ha svar på. Om du inte ser vad som gäller på tepåsen så kan du kontakta butiken som sålde den och fråga. Ibland så kan det till och med vara smart att ta en titt på experter som uttalar sig på bloggar och på Youtube.

Se en inspirerande film om att dricka te. När du kan lite mer så kan du bjuda på te med känsla. Det blir något alldeles särskilt

Vissa dagar kräver te

Men det är inte bara då du har gäster som det är fint att kunna erbjuda exklusivt te och inte bara bästa kaffet. När det regnar utomhus och sommaren tycks gömma sig så är en kopp te underbar. Den kan ge precis lika mycket som då du dricker den under vintern.

Ett litet tips är att investera i fina tekoppar. Dessa kommer du att uppskatta både då du vill njuta av te för dig själv och då du har tedrickare på besök. En tekopp får gärna vara lite större. Och så bör den ha ett fat om det är så att man ska plocka bort ett te-filter eller en påse från koppen. På fatet går det också att lägga en sked som kan användas för socker.

What is your budget?
Simple operation or more advanced features?
What type of coffee do you want to make?
How many cups do you need in one session?
Is it important with built in milk skimming?
What coffee making method do you prefer?
Do you want your coffee machine to have a built-in grinder?
Check Answers

Är du ute efter en kaffemaskin som kommer att ge dig stor kaffeglädje, dag ut och dag in?

Du får inte missa den fantastiska kaffemaskin från Delonghi!

Ta en titt på detta specialerbjudande nu!

Delonghi espressomaskin

Italienska DeLonghi ger exklusivt kaffe!

  Aromkontroll
Personliga inställningar
Många kaffevarianter