Allt om Kahls kaffe

Det är inte så konstigt att Kahls är ett svenskt hushållsnamn inom kaffe. Det här företaget drogs igång i början av 1900-talet och drivs idag av tredje generationen från samma familj. Du finner Kahls kaffe i många svenska städer och numera så skulle man även kunna tala om Kahls te för de har faktiskt fler tesorter än kaffesorter i sina butiker. Vad är det nu som är så speciellt med detta märke och varför är det så många som inte kan tänka sig att handla någon annanstans? Man skulle kunna sammanfatta det hela med två ord, kvalitet och variation. I en Kahls butik så finner du ovanligare sorter samtidigt som du kan lita på att det vanliga sortimentet erbjuder den kvalitet som du är ute efter.

Man skulle kunna tro att det här är ett kaffemärke för snobbar men så är det inte. Det fina med Kahls är att alla verkligen kan känna sig som hemma, och det oavsett om man är ute efter kaffebönor från jordens ände eller en påse med malt kaffe redo för pressen. Hos Kahls kaffe så finner man produkterna som behövs i vardagen såväl som spännande presenter. Det är inte bara svenskarna som har upptäckt detta företag för Kahls kaffeprodukter exporteras till många andra marknader. Det där med exporten är ju rätt intressant. Att vi svenskar leder ligan av kaffedrickare är inget nytt men att tänka sig att vi också kan stå bakom produktionen av färdiga kaffeprodukter är nydanande och modigt.

Var kan man köpa Kahls kaffe?

Det som är så bra med att besöka en Kahl butik är att man på plats kan välja de kaffebönor som man vill ha för att sedan få dessa malda till önskad grovlek. Det här är ju kanon då det krävs lite olika finhet på kaffepulvret beroende på vad man ska använda det till. Om man inte vet vilken struktur kaffet bör ha så kan man alltid fråga om detta i butiken. I videon härnedan så får du också tips om hur malt kaffet ska vara för olika tillredningssätt.

Idag så har Kahls kaffe fler än 30 butiker runtom i Sverige och de finns på följande orter:

• Alingsås
• Borlänge
• Burlöv
• Eskilstuna
• Gävle
• Göteborg
• Jönköping
• Kalmar
• Kungsbacka
• Linköping
• Lund
• Malmö
• Norrköping
• Partille
• Stockholm
• Sundsvall
• Uddevalla
• Umeå
• Västerås

För mer information om butiker på varje ort så kan du besöka Kahls hemsida där butikerna och deras information listas.

 

Kan man köpa Kahls online?

Ja, man kan köpa Kahls kaffe online för det finns en webbutik för kaffe på deras hemsida. Den här webbutiken är dock bara till för företagskunder. Kaffestund har kontaktat Kahls för mer information om butiken online och VD Mats berättar att man i nuläget inte planerar att öppna upp för försäljning av kaffet online till privatpersoner men att det kanske kan komma om några år.

Om du vill köpa kaffebönor på nätet så verkar det alltså just nu som att det kan vara en bättre idé att välja en webbutik som är smidig och som även vänder sig till privatkunder. Eller så får du använda dig av ditt företag och beställa direkt ifrån Kahls i storpack!

Butiker som CDON säljer också riktigt bra kaffe så det behöver inte vara en webbutik som enbart fokuserar på kaffeprodukter.

Kaffe och mer

Hos Kahls butiker så har man faktiskt fler tesorter än kaffe och det är lite lustigt. Här finns det riktigt goda teer, rött, svart vitt, som man kan värma sig med under vintern eller mysa med sena sommarkvällar. Dessutom så dekoreras mixarna på ett kul sätt så att det känns extra attraktivt att köpa och laga te. För en lite annorlunda present som garanterat går hem så kan det vara klokt att besöka en av butikerna och se på de tesorter som finns samt annat som fina redskap att koka kaffe med på klassiskt vis och så choklad förstås. Kaffe i kombination med choklad är alltid en höjdare!

Kopi Luwak – kaffet som passerat genom ett djur…

Ja, det finns faktiskt ett bajskaffe men de som har testat detta menar att det inte har någon särskild smak. Nu är det inte så att man får i sig något av avföringen från det mårddjur som äter de kaffefrukter vars bönor sedan plockas upp från marken. Bönorna rengörs noggrant och många tycker att det är häftigt att de har passerat genom ett djur medan andra upplever detta som lite motbjudande.

Numera kan man inte köpa Kopi Luwak hos Kahls men det går utmärkt att beställa kaffet från Amazon.

Kahls kaffe historia

Kahls kaffe grundades av Carl Birger Nilsson som år 1911 började sälja kaffe till hemmafruar i Haga i Göteborg. Företaget har sedan dess fortsatt med att köpa de allra bästa kaffebönorna från världens främsta kafferegioner som man sedan rostar på rätt sätt. Verksamheten har expanderat och företaget finns nu runtom i Sverige samtidigt som man jobbar med att exportera de egna kaffeprodukterna.

Här är en äldre reklamfilm från Kahls som till och med blev stämd. Kan du räkna ut varför?

Sverige är fortfarande Kahls största marknad men numera så exporterar man också till länder som Norge, Peru, Tyskland och Island. Ett ledord för företaget är att man lyssnar på kundernas önskemål och utvecklar sitt kaffe därefter. Mats Nilsson arrangerar även kaffeskolor för de som driver restauranger och kaféer och som arbetar med kaffe. Det här är förstås också en bra källa till information från de som verkligen är insatta i svensk kaffe-kultur.
För Kahls så är det där med kvalitet oerhört viktigt och det är förstås något som vi kunder märker i deras butiker.

Framtiden ser ljus ut för Kahls men vi hoppas förstås att deras kaffeprodukter kommer att bli tillgängliga online även för privatkunder som inte har tid att besöka fysiska butiker för att få fatt i det allra bästa kaffet eller udda sorter som till exempel det kaffe som är dyrast i världen för att det har passerat genom ett indonesiskt mårddjur.

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!