Avkalka kaffebryggare med ättika

Jag har beskrivit hur man kan avkalka kaffebryggare med vinäger här. Det går också bra att avkalka kaffebryggare med ättika. Ättika ger liknande reaktion. Så om du inte har vinäger hemma men väl ättika så kan det här vara ditt bästa val.

Avkalka kaffebryggare med ättika – 5 steg

Följ dessa steg för att avkalka din kaffebryggare med ättika:

  1. Blanda ättika och vatten i tanken. Det ska vara cirka 25 % ättika och så 75 % vatten. Om det blir lite mer av ättikan så är det ingen fara. Du kan måtta med ögon eller använda ett decilitermått. Ett tips är att först hälla på ättikan och sedan vattnet och helt enkelt använda strecken på kaffebryggaren för att få rätt balans.
  2. Dra igång kaffebryggaren och låt hälften av vätskan gå igenom filtret. Du behöver givetvis inte sätta in något Melitta-filter då du ska avkalka kaffebryggare med ättika!
  3. Låt det hela stå en stund. En kvart räcker.
  4. Nu startar du din kaffebryggare och låter resten av ättikan och vattnet gå igenom filtret.
  5. Avsluta med att brygga med rent vatten några gånger. Om du inte gör detta så kommer nästa kaffekopp du brygger att smaka ättika!

Så enkelt är det. Du kan bli klar på nolltid och det är verkligen att rekommendera att avkalka kaffebryggare med jämna mellanrum. Om du kan undvika kemikalier så är det toppen. Men missa inte att både vinäger och ättika smakar om de lämnas kvar i bryggaren efter rengöringen.

avkalka kaffebryggare

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!