En vacker manuell kaffekvarn

Om man har bestämt sig för att köpa hela kaffebönor och själv mala dessa så behöver man en kvarn att mala med. En del tycker att det blir godare med en manuell kaffekvarn men faktum är att det inte bara handlar om smaken. Har man väl valt rätt kaffeböna så ska det nog bli gott även med en elektrisk kvarn men jämför den plastiga elektriska saken med en vacker modell av trä med ett handtag som har detaljer av mässing, vilken hade du helst ställt på din diskbänk?

antik manuell kaffekvarn

En manuell kaffekvarn ska synas

Glädjen med en kvarn som är vacker är ju att den kan synas och föra tankarna till en plats där man mår gott, nämligen då man maler och kokar kaffe. När man skaffar en vacker manuell kaffekvarn så känner man den där speciella glädjen varje gång man ser den. En bra plats att ställa den på kan vara i fönstret om man har ett sådant i köket. En del som skaffar äldre begagnade modeller via sajter som Tradera väljer till och med att ha kvarnen som en prydnad på en hylla i vardagsrummet eller på spiselkransen. Nu kanske man har större användning av en kvarn som finns i köket så det kan vara klokt att ställa den i detta rum så att det blir någon malning av det hela. Det är viktigt att komma ihåg att kvarnen som används bara blir vackrare eftersom man får en helt annan känsla då man ser den när man vet hur gott kaffet som man maler i den blir.

Satsa på begagnat

Om du vill ha något som är unikt så ska du ta en titt på sajter som Tradera eller annonssajter där folk kan tänkas sälja sina kaffekvarnar. Det här är ett hett tips för dig som vill ha något unikt och kanske rentav antikt. Det enda som man måste inse då man köper en begagnad manuell kaffekvarn är att den kanske blir mer för syns skull. Om den har använts flitigt så kanske den inte längre är lika bra. Om det är så att kvarnen inte längre maler så bra så blir den en underbar prydnad men om man vill ha både skönhet och funktion så ska man säkra sig om att den manuella kaffekvarnen verkligen fungerar innan man köper den.

What is your budget?
Simple operation or more advanced features?
What type of coffee do you want to make?
How many cups do you need in one session?
Is it important with built in milk skimming?
What coffee making method do you prefer?
Do you want your coffee machine to have a built-in grinder?
Check Answers

Är du ute efter en kaffemaskin som kommer att ge dig stor kaffeglädje, dag ut och dag in?

Du får inte missa den fantastiska kaffemaskin från Delonghi!

Ta en titt på detta specialerbjudande nu!

Delonghi espressomaskin

Italienska DeLonghi ger exklusivt kaffe!

  Aromkontroll
Personliga inställningar
Många kaffevarianter