Hur gör man kaffe till en person?

Det kan verka som en löjlig fråga för vissa men många kan hamna i situationen att de behöver brygga en enda kopp kaffe. I det här läget så kan du rent praktiskt lägga i en skopa kaffepulver och sedan en kopp vatten för att brygga en enda kopp. Fast det blir ju lite trist. Det är inte alla som tycker att det blir gott kaffe på detta vis.

Om du vill ha kaffe med dig på väg kan du se till att ha en termosmugg redo på morgonen. Brygg kaffe till andra i familjen och häll upp en kopp i din mugg. Den får du sedan med dig för att njuta av kaffet på väg eller då du kommer fram till jobbet. På detta vis kan du brygga mer kaffe på en gång och få smaken som du vill ha. Samtidigt blir det en perfekt kopp kaffe för dig att dricka när du tycker att det passar dig bäst.

Turkiskt kaffe är smidigt för en person

Man kan också välja att göra turkiskt kaffe. Då är det ju bara att lägga i en tesked kaffe i koppen och hälla på kokhett vatten. Det här är nästan det enklaste och även lite kul om man bjuder på kaffe till en person som inte är så van vid den turkiska varianten. Glöm inte bort att tillsätta lite kardemumma i koppen. Då känns det nästan som att åka utomlands då du dricker kaffet.

Näskaffe är för en person

Näskaffe är ju också enkelt att förbereda och här tar man också en enkel sked till en kopp. Det här är nästan bästa kaffet för en person. Du vet hur det smakar. Om du tycker att näskaffet är gott så torde detta vara den bästa lösningen oavsett om du ska dricka på en gång i en vanlig kaffekopp eller om du gör kaffet i en termosmugg för att dricka på väg.

Det är alltså inte så komplicerat att få till kaffe till en person. Sedan så kan det ju vara så att doften får fler att vilja ha kaffe och då kan du ju lika gärna brygga några koppar på en gång…

turkiskt kaffe

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!