När det är allvar så ska det drickas kaffe

Har du tänkt på hur kaffet används för allvarliga stunder? Så snart som vi ska sätta oss ner och diskutera något av vikt så kommer kaffekopparna fram. Du har bokat ett möte för att ordna med ett testamente till fast pris och du förväntar dig att kaffet är inkluderat i det priset!

Det spelar ingen roll om vi sätter oss ned med familjemedlemmar för att diskutera framtiden eller om det är ett jobbmöte. Utan kaffe så blir det bara konstigt. Det här tycks vara något så svenskt. Kaffet är en del av vår kultur, och vår kultur byggs omkring den svarta drycken.

Om du inte håller med så ska du ta en titt på den här sketchen från Kvarteret Skatan. Hela mötet kvaddas av diskussionen omkring när det där kaffet ska drickas egentligen!

Det spelar ingen roll om folk som samlas för att diskutera något allvarligt dricker kaffe eller inte. Kopparna ställs fram, gärna med kakor, och vips så har en sober och ordentlig mötesmiljö skapats. För att illustrera detta så kan vi se en sketch till från Skatan. Här är det mammas arv som ska diskuteras.

Notera kaffekopparna på bordet:

 

Kaffet skärper våra sinnen

Men det är inte bara det att kaffet känns som en dryck som förenar oss som gör att den passar så bra när vi ska ha allvarliga möten. Kaffet får oss också att tänka lite bättre. Det kan vi ju behöva oavsett om det handlar om arv eller om jobb.

Det kan till och med vara så att vi känner oss lite piggare enbart av att känna doften av kaffet. Det är också en anledning till att det passar så bra på bordet trots att alla inte kommer att dricka. De allra flesta associerar kaffedoften med trygghet och den skapar ett lugn som mötet kan må bra av.

Detta såvida det inte blir tjafs om när det där kaffet ska drickas förstås som det blev i den första videon!

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!