Vattenkokare test – bästa vattenkokaren i test

Då och då så utför tidningar och sajter tester av olika produkter och det här är något att ta till vara på. Om du är ute efter den bästa vattenkokaren så kan vattenkokare test vara en vägledare, men det är klart att man aldrig blint kan köpa allt som står i en testartikel. Testet kommer ju att påverkas av den som testar såväl som av de kriterier som ställa upp för det. För att komma fram till den bästa vattenkokaren i test så kan det också vara av intresse att se på flera test och vad de kom fram till så det är precis det vi gör här.

Om du vill finna bra vattenkokare till bra priser så ska du ta en titt på CDONs sortiment. Här kan du ser deras nuvarande sortiment med olika vattenkokare från olika märken:

Vattenkokare test för flera år sedan

Låt oss gå tillbaka till år 2007 då Ica Kuriren utförde ett rätt så omfattande test av flera olika vattenkokarmodeller. Det här testet slutade med att man korade Nova Line KE 600 A som vinnare. Man ansåg helt enkelt att det här var den bästa vattenkokaren för att den kommer med tydlig nivåmätare och ett bra grepp som gör det lätt att hälla. Dessutom så gillades priset.

kaffepress

År 2009 så testade sajten Smartson olika vattenkokare och då korade man Electrolux EEWA 7000 som vinnare med motivationen att den har en genomtänkt konstruktion och att priset var rätt. Smartson fick även i uppdrag av Göteborgs Posten år 2012 att test vattenkokare och den gången så blev det återigen en Electrolux apparat som tog hem första priset nämligen Electrolux EEWA3100 som klarade alla testmoment och som även kom med en kort koktid på 3.04 minuter vilket var den snabbaste koktiden i det vattenkokare testet.

Modernare tester

År 2012 så kom Vi i villa fram till att Kenwood, kMix SJM021 var den allra bästa modellen. Man motiverade detta med att kokaren är lätt att hälla ur och att man lätt kan hälla med en hand tack vare ett bra handtag. Det här kan man kanske ifrågasätta då det ändå är rätt ovanligt med vattenkokare som man ska greppa med två händer. Men Vi i Villa påpekar att man faktiskt även kan öppna locket med bara en hand och att kokaren är mycket lätt och det är förstås något som spelar roll.

År 2013 så utfördes Råd & Röns vattenkokare test och då blev vinnaren Bosch Modell TWK8613. Den ansågs också nyligen av Test.se vara det allra bästa valet. Test.se gjorde något mycket smart. De gick igenom en massa olika vattenkokare test som till exempel från Ica Kuriren och Göteborgs Posten för att på så vis ta fram den modell som kunde ses som den främsta av alla baserat på många olika tester. Det som gillas så skarpt med Bosch varianten är att den kan hålla vattnet varmt hela 30 minuter efter det att man har kokat och det är ju inte så dumt på morgonkvisten då man kanske inte hinner laga kaffet direkt när knappen knäpps av och vattnet är redo.

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!