1 kopp cappuccino efter 6 månaders uppehåll – vilket rus!

Kommer ni ihåg Malin som slutade med kaffe för några månader sedan? Nu återkopplar Kaffestund.se med henne för att se hur det går med återhållsamheten och vad som hände då hon drack kaffe igen efter några månaders tid…

Hej Malin hur har det gått med kaffe-drickandet?

Jo jag har ju helt gett upp det där med kaffet eftersom jag ville se hur pass beroende jag var. I början mådde jag ganska dåligt och under cirka två veckors tid efter den sista koppen så var jag rätt så otrevlig mot familj och vänner. Men sedan så gick det bra.

Du drack nyligen en kopp cappuccino…

Ja, det stämmer. Jag kände att jag ville unna mig en riktigt god kopp cappuccino och gick in på en kaffebar där de verkligen gör gott kaffe. Det var en underbar upplevelse. Varje droppe smakade ljuvt och jag insåg hur fantastiskt gott kaffe är.

Vad hände sedan?

Efter någon timme så började jag darra i kroppen och jag fick en enorm kick. Det gick undan på jobbet och jag var verkligen på gott humör. Men sedan så blev det svårt att varva ner. Jag kände mig som efter tre koppar kaffe då jag brukade dricka en kopp varje morgon.

Din kropp har alltså vant sig av med koffeinet

Ja, tydligen så har den det och det var ju intressant. Jag kommer nog att fortsätta med att dricka grönt te till frukost och bara köra en kaffe då jag verkligen känner för det, trots att jag blir så speedad. Jag har verkligen insett kraften i den här drycken, och jag tror att jag kan använda mig av denna koffeinkick på ett smart sätt framöver.

Kan du inte dricka koffeinfritt för smakens skull?

Det vet jag inte. Det borde man kanske prova…

Tack Malin för att vi fick veta mer om ditt kaffedrickande och fortsatt lycka till!

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!