Malins kaffeavvänjning

När Kaffestund fick nys om att Malin, 37 år från Stockholm, hade bestämt sig för att sluta dicka kaffe så var det förstås väldigt intressant att ta reda på varför och inte minst hur det går…

Kaffestund: Hej Malin, varför vill du sluta dricka kaffe?

Malin: Jag vill inte sluta dricka kaffe men jag vill bli av med mitt kaffeberoende. Jag har druckit en kopp kaffe varje morgon i över tio års tid nu och jag insåg att den där koppen dricks mer för att jag ska vakna och orka än för att den är så god.

Kaffestund: Hur länge har du varit utan kaffe?

Malin: En veckas tid

Kaffestund: Hur har det gått?

Malin: Den första dagen så kändes det okej, men så insåg jag varför. Jag åt en glass med choklad och det finns ju koffein i choklad så jag fyllde på koffeindepåerna utan att ens tänka på det. Andra dagen var tuff och jag hade huvudvärk och senare svårt att sova på natten. Den tredje dagen var rent ut sagt förfärlig. Jag kände doften av min mans kaffe på morgonkvisten och upplevde att jag bara var tvungen att själv ta en kopp. Jag drog in djupa andetag för att liksom dricka luft men föll inte för frestelsen. Tredje dagen var svår och jag upplevde irritation och trötthet.

Den fjärde och femte dagen så började det lätta men jag kan säga att nu, efter en vecka med grönt te till frukost, så längtar jag fortfarande efter en rykande kopp Java.

Kaffestund: Så vad är planen?

Malin: Planen är att jag inte längre ska dricka kaffe på grund av mitt beroende utan då och då dricka riktigt gott kaffe just för att det är så gott. Jag vill kunna stiga upp om morgonen och vara lika pigg utan som med kaffet.

Kaffestund: Det låter intressant Malin och kanske kan vi återkoppla och se hur det går för dig om någon månad eller så. Kaffe ska man helt klart dricka för att det är gott och det finns ju faktiskt studier som visar att det rent av kan vara hälsosamt så om du börjar dricka en kopp om dagen igen så är det nog ingen fara.

Malin: Visst, vi kan återkoppla, och jag tror att jag kommer att dricka kaffe igen, men det kanske dröjer ett tag innan jag tar min nästa kopp.

Hur gick det för Malin? Det kan du läsa mer om här.

 

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!