Kaffebönor som ger fantastiskt kaffe

Det brunsvarta pulvret som du blandar till morgon-, frukost-, lunch-, eftermiddags- och kvällskaffe kommer från bönor som i sin tur kommer från de frukter som växer på kaffeträd. I Sverige så är vi världsmästare på att dricka kaffe men vi får importera våra kaffebönor från länder där kaffet växer naturligt. Det är ingen hemlighet att de bästa kaffebönorna ger det bästa kaffet, och det är därför som det utförs kaffebönor test. Nu kan man aldrig lita blint på ett test som någon tidning har gjort på uppdrag av ett företag som producerar kaffe. Det gäller att tänka själv och att komma fram till den kaffesort som man gillar allra bäst.

Man ska också komma ihåg att det krävs en bra kaffekvarn för att bönorna ska ge den goda smaken. Det går att använda elektriska såväl som manuella kaffekvarnar, man finner båda sorterna på CDON som erbjuder fina priser och hög kvalitet. För finsmakare så är det dock bara en Zassenhaus som gäller!

kaffebönor

Finn kaffebönor som du tycker om

Det kan ta tid att finna kaffet som man gillar allra bäst. Kaffeautomaten på jobbet kan mycket väl vara en hit med kaffe som smakar gott. De bästa kaffemaskinerna som är till för arbetsplatser kommer med bra kaffebönor och en malteknik som gör att aromen inte försvinner. För hemmet så kan man dock välja lite enklare metoder som till exempel en kaffepress. Har man en press så kan man börja experimentera med bönor.

Visste du att enbart doften av kaffe kan vara tillräckligt för att du ska vakna till och må bra? Det finns nämligen studier som har visat att doften av kaffebönorna påverkar laboratorieråttors hjärnor på ett positivt sätt.

Mal ditt eget kaffe

Du behöver inte köpa färdigt Zoega kaffe eller Kahls kaffe för det går lika bra att köpa kaffebönorna och mala själv, och när man mal sitt eget kaffe så mår man minst sagt bra av den härliga doften! Nu kan man förstås gå in i en Kahls butik och köpa bönor som rekommenderas och det är nog inte så dumt med tanke på att man då får god vägledning. Samtidigt så ska du veta att det även finns butiker online som erbjuder de bästa kaffebönorna direkt till din brevlåda. När bönorna har kommit fram så är det dags att mala och åtnjuta en riktigt god kopp kaffe, men hur ska du mala?

En del menar att inget slår en manuell kaffekvarn medan andra säger att det här är struntprat. Du kan satsa på en bra manuell version såväl som en elektrisk som låter dig få vila armarna. Det här bör inte göra någon större skillnad när du väl börjar experimentera men rätta oss gärna i kommentarsfältet om du vill!

När du maler kaffe så ska du tänka på att få rätt konsistens för den kok- eller bryggmetod som du använder dig av. Om du vill laga kaffet direkt i koppen så ska bönorna malas så fint som bara möjligt. Här är det också övning som gäller men det är kul att mala kaffe och så luktar det så fantastiskt gott.

COFFEEBEANS

Färskt är viktigt

Precis som med andra matvaror som frukt så måste man tänka på att kaffebönorna inte ska vara gamla. Beställ inte kaffebönor som sedan länge har passerat bäst före datum. När det gäller färdigmalet kaffe så är det här något som du kan se på förpackningen men med kaffebönorna som du maler hemma så ska du veta att du bör dricka på en gång. Köp därför inte för många bönor på en gång. Testa lite åt gången tills du hittar rätt bland de olika sorterna.

Vad smakar bäst?

Smaken är ju delad men visst kan du ta rekommendationer från andra kaffeentusiaster. Ta reda på vad andra gillar bäst och gå på det som flest verkar gilla. Om du inte har en massa vänner som dricker kaffe gjort på kaffebönor som mals hemma så kan du alltid ta kontakt med likasinnade i forum online. Det finns forum specifikt för kaffe och forum som är familjerelaterade och här finns det folk som kan sitt kaffe och det ska man dra nytta av. Men var inte rädd för att testa. Det kan rentav vara riktigt kul att bjuda in ett gäng vänner för att testa lite olika kaffebönor och sedan så är det ju så att man kan servera kaffet på lite olika sätt och det är en helt annan aspekt som tål att tänka på. Svart men eller utan socker, med eller utan mjölk, grädde, skum och så vidare.

Här får vi lite information från Zoega om hur det kan bli godare att dricka kaffe som man har kokat eller bryggt från bönor som man maler själv.

 

Oracle espressomaskin

Perfekt espresso med rostfria Oracle!

  Spännande design
Perfekt värme
Automatiskt eller manuellt

Sage espressomaskin

Hög precision och balans för perfekt kaffe!

  Gott kaffe, i varje kopp!
Två värmeelement
Snabb användning

Rocket espressomaskin

Perfekt kaffe med kompakt kaffemaskin!

  Tystgående kaffemaskin
Brygg och ånga ihop
Bra pris för hög kvalitet

Barista espressomaskin

Skräddarsytt kaffe med vacker kaffemaskin!

  Spara inställningar
Touch-skärm
Automatisk mjölkskumning

Siemens kaffemaskin

Perfekt kaffemaskin för extra starkt kaffe!

  Automatisk ångrengöring
Brygger två koppar i taget
Spara favoritinställningarna

Artisan espressomaskin

Kaffemaskin med två oberoende kokare

  Brygg och skum ihop
Konstant temperatur
Flera bryggmöjligheter

Delonghi elite espressomaskin

Italienska DeLonghi ger exklusivt kaffe!

  Aromkontroll
Personliga inställningar
Många kaffevarianter

Nivona kaffemaskin

En tekniskt avancerad kaffemaskin, enkel att använda!

  Mångsidig kaffemaskin
Låg ljudnivå
Digitala kafferecept

Siemens espresso & kaffemaskin

Enkel att använda och supergott kaffe kopp efter kopp!

  Maler två gånger
Går tyst
Olika typer av kaffe

Electrolux espresso & kaffemaskin

Känn dig som en barista med bästa kaffemaskinen!

  Stor flexibilitet
Gör proffskaffe hemma
Många koppar snabbt

Husqvarna kaffemaskin

Enkel användning och stort urval av drycker

  Inbyggd uppvärmning
Smart mjölkskumning
Med inbyggd kvarn

Rocket cronometro espressomaskin

Kaffe precis som på caféet fast hemma!

  Professionella funktioner
Justerbar temperatur
Tyst gång

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!