Vattenkokare test – Vilken vattenkokare ska man välja?

När man ser på olika tester av vattenkokare från senare år så är det några namn som ständigt dyker upp. Man kan förstås ta reda på exakt modell som koras i olika vattenkokare test men frågan är om det här är så relevant. Det tillverkas ju hela tiden nya versioner och bara för att en kokare som korades som kung år 2013 fortfarande finns på marknaden så betyder det ju inte att den är det bästa valet. I en liten undersökning i forumet Familjeliv så gavs tre märken som förslag på vattenkokare, nämligen Kenwood, Braun och Biltema. Det var inte hundratals som svarade men det blev rätt så tydligt att Braun tog ledningen som ett bra märke för bra vattenkokare.

Hos CDON så kan man köpa många olika modeller till riktigt bra priser då de erbjuder fler än 150 olika vattenkokare.

Här kan du läsa mer om specifika modeller som utsetts som de bästa vattenkokare som finns.

Hur ska man läsa vattenkokare test?

När man läser olika test som görs av seriösa medier som Ica Kuriren och sajter online så kan man ju undra om man bör gå blint på den kokare som vinner. Kanske blir man nöjd med den modell som anges som den bästa vad gäller pris, kvalitet och funktioner. Men, om man tänker efter så är det sällan som generella vattenkokare test kommer att ge en komplett bild. De är vägledande och en bra start men det man bör fokusera mer på är vilka märken som står bakom den typ av kokare som man vill ha.

En titt på senare tester av vattenkokare visar att:

  • Kenwood kan vara ett dyrt märke men ett bra val då man vill ha god kvalitet och är ute efter många finesser.
  • Braun ofta blir bäst i test och erbjuder vattenkokare till normala priser samt kvalitet som man blir nöjd med.
  • Biltema står för mycket billiga kokare som kan bli det perfekta valet då man vill ha något som man kanske inte kommer att gifta sig med.

Här är en video med sådant som kan vara bra att tänka på då man läser testet för att hitta rätt modell:

En vattenkokare är inte för evigt

Det är klart att man vill att vattenkokaren som kostade nära en tusenlapp ska få ett långt liv men vi vet alla att de här apparaterna förr eller senare ger upp. När man kokar upp vatten flera gånger per dag så kommer man oundvikligen att slita på apparaten. Det blir till sist så att man måste köpa nytt. Det här är något som man ska tänka på för det kan kanske vara motiverat att man köper en modell som har galen färg och som får en att glädjas varje gång som man kokar upp vatten till kaffet och teet. Om man ändå ska köpa en ny maskin om något år så kan det ju vara kul att testa något som är lite annorlunda.

Din hälsa

Något som kan vara bra att tänka på är att det finns varningar för att vattenkokare av plast kan vara farliga. Det studeras en hel del omkring detta och biologer som Scott Belcher vid Cincinnatis Universitet har sett närmre på effekterna av de ämnen som kan frigöras från plasterna som vi använder för att förpacka och servera mat med. Det kan vara klokt att välja en vattenkokare som är gjord av glas men den kommer att kosta lite mer och sedan så får man ju vara lite försiktig med den så att den inte går sönder då man flyttar på den.

Plast eller metall, vad ska man välja, se mer om detta i denna video:

Glöm inte bort att tänka på den kopp som du häller det varma vattnet i. Om du väljer en modell av glas som du har sett i ett vattenkokare test så kan det här vara bra för din hälsa men om du sedan häller vattnet i en plastmugg så har du ju inte tjänat så mycket på saken. Plastmuggen kan ha ämnen som BPA som inte ens finns i kokaren och som kan vara riktigt farliga för din kropp!

Förutom Brain, Kenwood och Biltema så finns det förstås en massa andra märken som erbjuder prisvärdhet och kvalitet. Ett gott tips är att se närmre på en specifik modell och att kolla vad som sägs om den i forum på nätet. Det bästa tipset får du från en annan användare som inte är ute efter att sälja vattenkokaren till dig, så ta den tid som du behöver för att ställa lite frågor och prata med andra som redan har kokaren.

Kaffemaskin test

 

Vill du hitta en kaffemaskin bäst i test? Testa dig själv! Här kan du fylla i vad du är ute efter och få förslagen som är skräddarsydda efter dina behov. Ta testet nu!